EUtejner na Gymnáziu Karviná

Během měsíce října 2024 jsme v areálu našeho gymnázia hostili evropské vzdělávací centrum EUtejner. Pod dohledem a za asistence průvodců z řad žáků 3. ročníku a septimy se do jeho vzdělávacích aktivit zapojily všechny třídy nižšího gymnázia a také žáci 1. a 2. ročníku, kvinty a sexty.

V EUtejneru pro ně byly připraveny vzdělávací aktivity zaměřené na poznávání evropských zemí, jejich symbolů, vlajek, jazyků, národních pokrmů a ikonických staveb. Žáci se také pokoušeli identifikovat falešné zprávy o Evropské unii nebo se seznamovali se zásadami zelené transformace EU. Své odpovědi si ve dvojicích zaznamenávali do Pasů Evropana a spolu se svými vyučujícími je pak v následujících hodinách vyhodnocovali a analyzovali. Do této vzdělávací aktivity se zapojili také někteří žáci karvinských základních škol, kteří se účastnili hravého dopoledne („pH“ příroda hrou). Na návštěvu EUtejneru dorazili i žáci prvního ročníku zdravotnického lycea ze Střední zdravotnické školy Karviná.

Všichni účastníci i jejich průvodci získali spoustu zajímavých poznatků a informací o Evropské unii a ze své účasti v aktivitách EUtejneru si odnášejí řadu veselých zážitků.

FOTOGALERIE