Hravé dopoledne pro základní školy

V pátek 18. října se uskutečnil 1. ročník hravého dopoledne s názvem ,,pH“ Příroda hrou, jehož cílem bylo podpořit tvořivost, týmovou spolupráci a navázat nová přátelství. Klání se zúčastnilo 132 žáků z 11 základních škol, pro které byla připravena řada aktivit a úkolů napříč všemi předměty.

Počasí nám od samého rána přálo, podzim se ukázal v těch nejkrásnějších barvách, a tak se všichni účastníci s nadšením pustili do připravených aktivit. Na celkem 11 stanovištích si vyzkoušeli, jak jemný mají čich, otestovali svou fyzickou zdatnost i kulinářský um a využili svých zkušeností z hraní různých deskových her.

Po absolvování všech aktivit byl čas na zasloužený odpočinek spojený s opékáním párků, při kterém měli žáci možnost si sdělit své dojmy a zážitky. Společně se svými vyučujícími mohli v tuto dobu navštívit také EUtejner – evropské vzdělávací centrum, v němž se hravou formou podívali pod pokličku Evropské unie.

Všem děkujeme za hojnou účast, která předčila naše očekávání. Věříme, že si všichni hravé dopoledne užili, a těšíme se, že se při konáni 2. ročníku příští rok opět setkáme.

Velké díky patří také žákům kvinty a sexty za pomoc při organizaci hry i během následného úklidu areálu školy.

FOTOgalerie

Za tým organizátorů Petra Brzósková a Barbora Valová.