Poděkování za výtěžek benefičního koncertu Není nám to jedno #WeCare

V červnu proběhl benefiční koncert s cílem přispět na dobrou věc, a to obnovu Památníku dětským obětem války. Slíbili jsme, že vás budeme informovat, jak jsme s částkou naložili. Výtěžek z akce ve výši 4 600 Kč jsme zaslali do Památníku Lidice. Hřeje nás pocit z dobrého skutku, ale také poděkování ředitele této instituce pana Eduarda Stehlíka. Velké díky patří všem, kteří se na organizaci akce podíleli. Děkujeme i všem, kteří akci finančně podpořili, a to jak z řad rodičů, tak učitelů.

Julie Janková

Poděkování

Ohlédnutí za červnovou akcí
Benefiční koncert #WeCare – Není nám to jedno

Ve čtvrtek 20. června se v hudebně naší školy uskutečnila charitativní akce s názvem #WeCare – Není nám to jedno. Tématem byly osudy nevinných dětí a obětí holocaustu. Hlavními hrdiny programu byli žáci a školní skupina V rukavičkách, nemůžeme ale zapomenout na organizaci a odhodlání našich učitelů Julie Jankové a Roberta Wrighta.

Poslechli jsme si píseň Karla Kryla Morituri te salutant, báseň Lidice v emotivním přednesu Adama Zolicha a kochali se výtvarnými díly, jež vytvořili naši studenti pod vedením paní učitelky Kateřiny Fabiánové. Hlavní obraz, jenž vytvořila Amélie Halfarová, se vydražil za nečekanou částku a výdělek půjde na dobrou věc. Hudební složku obohatila Ema Kutláková se svým saxofonem a set coverů od muzikantek školní kapely V rukavičkách (ta vznikla v rámci hudebního kroužku Music Makers Collective). Celé akci pomáhali také Vojtěch Swaczyna, který nadesignoval plakát a vstupenky, a moderátorky Ema Kutláková a Zdeňka Uhrová.

Dorazili jak učitelé a rodiče, tak lidé, kterým záleží na dětských osudech. Přestože bylo vstupné dobrovolné, vybrala se zajímavá finanční částka. Díky Vám tak můžeme podpořit rekonstrukci dětského památníku v Lidicích a zároveň udělat radost vybranému dítěti v nouzi. O tom, jak jsme se získanými prostředky naložili, vás budeme ještě informovat.

Děkujeme a jsme rádi, že nezapomínáme, WE CARE.

Eliška Matuszková, 6. X

Prohlášení Elišky Matuszkové – Do we care?

Naše generace je generací internetu a sociálních sítí. Nedokážeme si představit, jak žili naši rodiče či prarodiče. Neptáme se jich, jaká byla jejich doba, ani neposloucháme jejich příběhy. Dnešní mladí neví, jaký život měly tehdejší děti, neví, čím si musely projít, a neznají příběh Anny Frankové nebo obyvatel Lidic. Pro naši společnost je důležité, aby byly známy i temné části naší historie, je potřeba poučit se z chyb a vážit si toho, co máme. Vše špatné, co se stalo, s námi zůstává.

Prolomme nezájem a lhostejnost, zajímejme se o historické tragédie a nedopusťme, aby se opakovaly a aby se na ně zapomnělo.

Hlavní motto akce Co nám není jedno? Není nám jedno, že ve válečných konfliktech po celém světě umíraly a umírají děti. Uctili jsme památku Anny Frankové, která by se 12. června dožila 95 let. Připomenuli jsme si 4. červen, jenž je Mezinárodním dnem dětí, které se staly obětí agrese. A v neposlední řadě chceme přispět na obnovu památníku dětských obětí války, který stojí na místě nacisty vyhlazené obce Lidice (10. června 1942) a kterému se celoživotně věnovala akademická sochařka Marie Uchytilová. #WeCare #JsmeGymnáziumKarviná

FOTOgalerie