Adaptační kurzy

Září patří na Gymnáziu Karviná již tradičně seznamování nových třídních kolektivů. V nádherném prostředí Dolní Lomné se tak žáci prvních ročníků a primy zúčastnili adaptačních kurzů.

Z důvodu povodní se jeden z termínů výjimečně přesunul na první říjnový týden, což ale vzhledem ke krásnému počasí vůbec nevadilo. Zázemí poskytl žákům i pedagogickému dozoru malebný hotýlek Pod Akáty, kde měli všichni účastníci kompletní servis a především klid pro pestré skupinové aktivity. Na louce nebo ve velkém společenském sále se pod vedením metodika prevence a třídních učitelů vedly plodné diskuse i hrály hry zaměřené na komunikaci, seznámení se spolužáky, spolupráci, budování důvěry a prolomení ledů. Za odměnu čekala všechny večerní módní přehlídka retro modelů, společný tanec macarena, letkis a následně i volná zábava.

Celý pobyt zpříjemňovala vynikající kuchyně, kde si žáci mohli s předstihem zvolit, které jídlo jim bude servírováno. Dle předpokladů zvítězil kuřecí řízek, boloňské špagety a masový vývar s nudlemi.

Adaptační kurzy měly za úkol usnadnit přechod žáků do nového prostředí, seznámit se s třídním učitelem, v mimoškolním prostředí poskytnout prostor pro vytvoření vztahů mezi spolužáky a před začátkem prvního školního roku načerpat i trochu pozitivní energie.

Ohlasy žáků i přiložená fotogalerie svědčí o tom, že mise byla úspěšná.

FOTOalbum

Mgr. Zuzana Kardošová